Galletes d’oli

Sempre havia pensat que potser saber fer galletes d’oli (galletes d’Inca per entendre-mos) seria ben agraït. I vetaquí que l’altre dia me vaig decidir a provar de fer-les, sobretot pels infants, i trob que me quedaren ben bones.

El que encara no he provat és xapar-les per la meitat per possar-lis sobrassada a veure si s’obrin bé o si se rompen malament. Fet, aquest darrer, que li emprenyava molt a mon pare al cel sia.

“El concepto, es el concepto” (Pazos – Airbag, 1996), i en aquest cas el concepte és el COM les vaig fer. Idò ben fàcil (les quantitats son preses d’una recepta de l’escoleta del meu fill):

– 400 grs. de farina (jo vaig emprar la vermella de tota la vida, per què la blava encara no se quan s’ha de fer servir)
– 133 ml d’aigua
– 133 grs. d’oli
– 1 sobre de “Levadura Canario” (és la que sempre han emprat ma mare i la meva padrina Margarita)
– Sal a gust (encara que deia 10 grs jo no en vaig posar tanta)

Fixau-vos que l’oli ve mesurat en grs., cosa que me va cridar l’atenció.

Jo vaig començar mesclant la farina amb l’oli i després li vaig anar afegint l’aigua, que estigui tèbia. Finalment vaig afegir el sobret poc a poc mentre seguia pastant. Quan va estar tot ben mesclat, vaig deixar reposar la pasta una estona (10 minutets). Sembla ser que millor que estigui tapada. Mentrestant vaig encendre el forn a 180. Passat aquest temps, vaig estirar la pasta fins quedar de mig dit de gruix i llavors amb un tassonet, d’aquests de cafè de Duralex de tota la vida, vaig començar a donar-li la forma. Amb el tassonet, una vegada hagem pitjat damunt la pasta, fem un lleu moviment de costat a costat per separar-ho i així també agafa la forma de galleta. Ho agafam i ho posam a la palangana per enfornar. Val a dir que abans li vaig posar a la palangana unes gotes d’oli ben escampades amb els mateixos dits a fí de que no s’aferrin les galletes mentre se couen. A mi me sortiren dues palanganes més o manco plenes però no estibades. Aleshores al forn i a partir de la mitja hora convé anar vigilant.

Au, que vos aprofitin!

20110730-105114.jpg

2 respostes a «Galletes d’oli»

 1. Si quant estires sa pasta, la fas una mica mes prima, i la plegues abans de ferles amb es tasó, una vegada cuites se xaparan per la meitat millor (per sa sobrassada)

 2. BON PROFIT i BONA FEINA !!!

  “Siguin d’Inca siguin d’oli
  o siguin marineres
  totes son bones maneres
  que lo nostro no redoli.”

  Molts d’anys i SALUT!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *